.

Дребна риба с розмарин и чесън

Готвене 40 мин. Подготовка 20 мин. Брой порции 5

Рибата барбун е дребна и вкусна. Наричат я още султанка, червен милет и е една от най-красивите риби, обитаващи Черно море. Тази рецепта, разбира се, може да изпълните и с друг вид риба, която е средно голяма - сафрид или хамсия. 


От оцета в злаивката месото на рибата става меко, затова ако искате хрупкавост, хапнете веднаха след като сте я изпържили. Може допълнително да овкусите със зелени подправки - джоджен или копър. 

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Рибата се измива и подсушава върху кухненска хартия. Пържи в олио до златисто.
  • 2. В същото олио се запържва чесъна и розмарина. Когато са почти готови, се добавя оцета.
  • 3. Рибата се залива с тази смес. 
  • 4. Поставя се в съд с капак. Може да издържи до 2 седмици.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Бисквитена торта с шоколад без печене

    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen