.

Хапки с киноа

Готвене 20 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Думата "киноа" идва от изписването на испански на името на индианското племе кечуа "кinwa". Древните инки са считали културата за свещена и са я наричали "майката на всички зърна".

Тази култура НЕ съдържа глутен - добра новина за всички, които имат непоносимост към тази съставка. Обяснението е простичко - киноа, всъщност, принадлежи не към семейство Житни, а към Щирови, към които се отнасят спанака и цвеклото. В сравнение с всички други зърнени култури, киноата се отличава с високото си съдържание на ценни хранителни вещества. Зърната съдържат незаменими аминокиселини, както и впечатляващи количества калций, фосфор и желязо.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Киноата се сварява. Фурната се загрява на 150 градуса. Всички продукти се смесват в следната последователност...
  • 2. Киноа
  • 3. Яйца
  • 4. Настъргани моркови
  • 5. Зелен лук
  • 6. Намачкани скилидки чесън
  • 7. Настърган пармезан
  • 8. Брашно
  • 9. Сол и черен пипер
  • 10. Разбърква се добре...
  • 11. Получената смес се разпределя във формички за мъфини, които се пекат не повече от 15-20 минути...
  • 12. Еt voila! Вкусното чудо е пред нас в цялото си изкусително великолепие!
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Меденки с тахан

    • Крем супа от цвекло и моркови

    • Елха от руска салата и маслини

    • Снежни шоколадови топки в чашки

    • Свински ребра с портокали

    • Магически розов шоколад за пиене