.

Хрупкава туршия без варене

Готвене 0 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 1

По този начин може да приготвяте пърлени люти чушки, карфиол, зеле, целина, моркови и всякаква шарена туршия. По желание могат да се сложат копър и чесън, които допълнително овкусяват.

Вместимостта на бурканите е 800 мл.

На всеки буркан се слагат по 2 аспирина. Може предварително да ги разтворите в хладка вода, или да ги сложите върху зеленчуците и да ги залеете с водата и цета. От течността той ще се разтвори. 

Ако искате туршията да е по-хрупкава, може да увеличите количеството захар.




Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Нарежете зеленчуците на дребни парчета. Ако консервирате пърлени чушки, ги сложете в бурканите още топли. Притиснете с кълцалник (тлъчник).  
  • 2. Сложете оцета, солта и захарта. Най-отгоре сложете аспирина или предварително го разтворете във вода. Залейте с водата. 
  • 3. Затворете капачката и обърнете буркана надолу. Те трябва да престоят така до 5 дни. 
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"