.

Хумус с нахут и тиква

Готвене 0 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 0

Тиквеният хумус е здравословно и вкусно ястие. Най-добре се получава с тиква, която е печена. С варена също ще получите приятен хумус, но печената е по-ароматна и с наситен вкус. 

Рецептата е бърза и лесна. Съчетава се добре с печен сусам и листа от пресен магданоз. Тиквата много добре се овкусява с кайенски пипер, къри и индийско орехче. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Пасирайте печената тиква и нахута заедно, докато се получи гладка смес. 
  • 2. Към нея добавете тахана и лимоновия сок. разбъркайте енергично.  
  • 3. Овкусете със сол и лют пипер. 
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"