.

Пълнени гъби и питки със сирене бри

Готвене 20 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Маргарита и Теодор Христови - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Почистете гъбите от пънчетата.
  • 2. След това ги запечете леко. Подправете ги със сол и черен пипер.
  • 3. Бекона нарежете на кубчета, а кашкавала настържете.
  • 4. Напълнете гъбите с бекона и ги поръсете с кашкавал.
  • 5. Върнете ги във фурната до запичане на кашкавала.
  • 6. За да направите соса пуснете доматите във вряла вода, като преди това ги цепнете леко отпред. След това ги шокирайте в ледена вода и ги обелете. Пасирайте ги. 
  • 7. В тиган с малко зехтин запържете наситнения чесън,добавете сол, захар и пасираните домати. Оставете соса да поври на среден огън докато се сгъсти леко.
  • 8. Изрежете капачета на всяка питка, издълбайте средата и вътре поставете сирене бри.
  • 9. Сложете ги да се запекат във фурната до разтапяне на сиренето.
  • 10. Сервирайте гъбите върху доматения сос, а отстрани сложете по една хрупкава питка с бри.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Меденки с тахан

    • Крем супа от цвекло и моркови

    • Елха от руска салата и маслини

    • Снежни шоколадови топки в чашки

    • Свински ребра с портокали

    • Магически розов шоколад за пиене