.

Парени люти чушки

Готвене 60 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 4

Пикантните зарядки са особено предпочитани през студените сезони - те стоплят и отварят апетита. Лютите чушлета попадат в бурканите обикновено приготвени на сурова туршия, печени или парени. Особено важна в последния случай е маринатата. Тя едновременно ги консервира и овкусява. 

Посочените в рецептатат продукти са за 4 буркана.

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Измийте лютите чушки, изрежете дръжките им и ги почистете от семките. Може да приготвите цели или да ги нарежете на едри парчета. 
  • 2. Смесете  водата, оцета, захарта, черния пипер и дафиновия лист. Сложете ги на котлона, за да сварите марината. Щом заври, добавете чушките. леко притиснете с лъжица, за да потънат. Свалете от котлона. 
  • 3. Оставете чушките в сместа, докато тя напълно изстине. Периодично разбърквайте.
  • 4. Стрийте 4 аспирина на прах. Сложете по един на дъното на всеки буркан, който предварително сте измили и подсушили. 
  • 5. Нарежете магданоза и чесъна на ситно. Добавете парчетата към чушките. 
  • 6. Подредете чушките в бурканите и ги залейте с останалата марината, докато се покрият. 
  • 7. Затворете бурканите с капачки на винт. Разклатете няколко пъти.  
  • 8. Зимнината дръжте на хладно място. 
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"