.

Пъстър тарт с рози от зеленчуци

Готвене 50 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 0

За тази рецепта трябва да използвате многообразие от цветни зеленчуци. Колкото по-различни и наситени нюанси изберете, толкова по-ефектен и красив тарт ще имате като краен резултат. вариантите, които може да използвате, са - тиквички, цукини (зелени тиквички), моркови - оранжеви и жълти, цвекло. Важно е количеството им да е достатъчно, така че завитите зеленчукови рози, да покрият цялата форма. 


Тартът се получава с хрупкава, златиста коричка, а сместа с различни видове сирена е с кадифена консистемнция.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. В купа чукнете двете яйца. Добавете рикотата и настърганите пармезан и моцарела. Подправете със сол, прясно настъргано индийско орехче и сух риган. Разбъркайте добре. 
  • 2. Застелете формата за тарт с бутер тесто. То трябва да покрие дъното и бордовете отстрани. оформете хубаво ръбче, като отстраните излишното количество с остър нож. 
  • 3. Изсипете сместа със сирена върху бутер тестото. 
  • 4. Измийте зеленчуците. Нарежете ги на много тънки ленти по дължина, като използвате ренде. Всяко парченце завийте на стегнато руло. Поставете ги в сместа със сирене плътно едно до друго. 
  • 5. Полейте със зехтин. Намажете всяка зеленчукова розичка със силиконова четка. 
  • 6. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 50 минути. 
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци