.

Печен нахут

Готвене 30 мин. Подготовка 5 мин. Брой порции 4

За приготвянето на тази хрупкава и приятна алтернатива на пуканки, ядки и чипс, са необходими 30-ина минути, а резултатът е пристрастяващо вкусен. Нахутът е и добър източник на желязо, фолиева киселина и фибри, и е по-лесен за смилане от повечето бобови. За тази рецепта е добре да се използва предварително сварен или консервиран нахут.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Фурната се загрява до 180 градуса.Нахутът се подсушава и се поставя в купа.
  • 2. Овкусява се със зехтина и подправките и се разбърква.
  • 3. Разстила се в тавичка и се пече 30 мин, като се разбърква на всеки 10-ина минути.
  • 4. Оставя се да се охлади преди сервирането в подходящи купички. Да ви е сладко!
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци