.

Ризото с гъби и спанак

Готвене 30 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Димитрина Борисова и Габриела Петрова - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. В тиган със зехтин и олио задушете нарязаните на ситно лук и чесън.
  • 2. Прибавете ориза, оставете да се запържи, разбъркайте и загасете с виното.
  • 3. Добавете бульон и половината от маслото.
  • 4. Доливайте постепенно от бульона, като бъркате непрекъснато.
  • 5. Накиснете сухите гъби в топла вода.
  • 6. В отделен тиган с масло и зехтин запържете нарязаните печурки и набъбналите сушени манатарки. 
  • 7. Към финала сложете наситнения спанак, важно е да не се развари, а да остане свеж.
  • 8. Водата от накисването на гъбите изсипете в ризотото, като внимавате да не паднат песъчинките, останали на дъното.
  • 9. Когато ризотото е почти готово добавете запържените гъби и останалото масло, хубаво разбъркайте, и накрая сложете пармезана.
  • 10. Поръсете със счукан черен пипер и сервирайте.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Зеленчукови кюфтенца

    • Ягодови кексчета с грис

    • Бисквитено руло без печене

    • Ананас, кокос и водка - магнетичен тропически коктейл

    • Запеканка с пилешко и броколи

    • Лимонови спагети със скариди