.

Розов оцет с див лук

Готвене 0 мин. Подготовка 0 мин. Брой порции 0
Рейтинг

Цветовете на дивия лук са не само красиви, но и с много наситен цвят, който може да се използва в кулинарията. Ако искате да си направите розов оцет с подчертано пикантен вкус, трябва да използвате момента, в който тези цветове са най-големи. За основа вземете бял балсамов оцет, за да сте сигурни, че ще получите хубав, арък нюанс. 

 

С оцета може да овкусявате салати и дресинги. Може да използвате и за декорация, като капвате по няколко капки и просто върху бялата чиния. 

 

 

 

 

 

 

Начин на приготвяне
  • 1. Изсипете бутилката с оцет в голям буркан. 
  • 2. Добавете цветовете на лука.
  • 3. Затворете с тапа. Разклатете енергично и оставете на тъмно. Всеки ден в продължение на 3 дни правете същото.
  • 4. След около 4 дни красивият цвят на цветовете на лука излиза и оцветява светлия оцет. 
  • 5. Дръжте на тъмно и хладно, далеч от слънце, за да не избледнее.
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци