.

Розови соленки

Готвене 30 мин. Подготовка 60 мин. Брой порции 0

Кой не обича да гризе соленки от време на време? Те са чудесни както за закуска, така и да ги сложите в кутията за обяд на ученика или да си вземете за офиса. 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Настържете сиренето и го разбийте на крем, заедно с прясното мляко.
  • 2. Прибавете единия жълтък, цялото яйце и червения пипер. Разбъркайте, за да стане хомогенно. 
  • 3. Добавете брашното лъжица по лъжица, за да се получи твърдо тесто. Оставете го да почине за 2 часа. 
  • 4. Разточете на лист с дебелина 1/2 см. Нарежете на пръчици или изрежете с малка чашка кръгчета. 
  • 5. Наредете ги в намазнена тава. Разбийте другия жълтък с вилица и намажете соленките с четка. 
  • 6. Печете 25-30 минути, докато порозовеят.
Рецепти
  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци

  • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"