.

Солено пънче с филийки хляб и пълнеж

Готвене 0 мин. Подготовка 30 мин. Брой порции 0

Това руло със солен пълнеж е лесен начин да оползотворите стар хляб. За основата му се използват 5 филийки, отрязани от цялата дължина на хляба. изрежете коричките, за да остане само меката част. За украсата ви е нужна майонеза - около 4 супени лъжици, стръкчета магданоз и зърна розов пипер - отличава се добре цветово върху бялата майонеза. 

 

 

 

 

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. За да приготвите пълнежа, нарежете доматите на малки парченца и махнете семена. Нарежете марулята и смесете всичко с майонезата и рибата тон. Подправете с щипка черен пипер. По желание може да добавите малко сол, но имайте предвид, че рибата от консерва обикновено е доста солена. 
  • 2. Подредете филийките хляб (без корите) по дължина. Разточете ги с точилка, така ще се залепят една за друга. Разпределете парчетата филе по цялата дължина на хляба. Добавете и останалия пълнеж.
  • 3. Завийте рулото по дългата му страна. Увийте го стегнато със свежо домакинско фолио и го оставете в хладилника за час и половина.
  • 4. От охладеното руло отрежете едно по-малко парче - около 8 см, и го сложете отстрани. Рулото ще прилича на дървесно пънче и по този начин ще изглежда по-реалистично. Прикрепете с клечки за зъби. 
  • 5. Намажете целия ствол на пънчето с майонезата за декорация. За да създадете ефекта на кората, минете отгоре с вилица. Украсете пънчето със стръкчета магданоз, маслини и розов пипер и го поставете в хладилника за 20-30 минути преди сервиране.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая