.

Суфле със спанак и пармезан

Готвене 15 мин. Подготовка 60 мин. Брой порции 6

Суфлето е превъзходно френско ястие, с което може да зарадвате както големите лакомници у дома, така и малките злоядци.

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Измитят спанак се слага в суха тенджера и се бърка на слаб огън около 2 минути или докато се свие.
  • 2. Докато се отцеди, се приготвя галета - накъсва се 1 филия бял хляб без кората и се разбва в кухненски робот или блендер, за да стане фина галета.
  • 3. Изстисква се максимално много течност от спанака, след което се добавят галетата с половината от квасената сметана. Пасира се до получаване на груба смес.
  • 4. Добавя се останалата сметана и се пасира още няколко минути, за да се смеси добре с останалата част.
  • 5. Добавят се жълтъците в кухненския робот или блендера с 3 с.л. настърган пармезан.
  • 6. Посолява се и се добавя прясно настъргано индийско орехче на вкус, след което се пасира до получаването на гладка смес.
  • 7. Белтъците се разбиват в голяма купа, докато се втвърдят.
  • 8. Сипва се спаначната смес при белтъците и внимателно се разбърква с голяма метална лъжица.
  • 9. Вътрешността на 4 огнеупорни купички или тава се намазва с масло и се поръсват стените с останалия пармезан.
  • 10. Суфлето се пече 15 минути или докато бухне и стане златистокафяви. Сервира се веднага.
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Бисквитена торта с шоколад без печене

    • Супа от миди с шафран

    • Любовен тост

    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen