.

Сьомга на тиган с бадемово портокалов сок и салата с круши и киви

Готвене 30 мин. Подготовка 15 мин. Брой порции 4

Вкусна рецепта, предоставена от мама Нора и Ния - участници в предаването "Мама готви по-добре" по bTV.

Начин на приготвяне
  • 1. Направете леки странични разрези на рибите, осолете ги и ги накиснете в сока от портокал за около 25 мин. 
  • 2. След това отцедете рибите и ги подсушете.
  • 3. Запържете ги от всяка страна на грил и ги оставете настрана.
  • 4. В тигана, в който сте пържили рибата изсипете виното и изчакайте да изври.
  • 5. Добавете портокалов сок, бадемите, настъргана портокалова кора и сметаната.
  • 6. Овкусете със сол и пипер.
  • 7. Оставете сосът да ври на бавен огън 5-6 мин или докато се редуцира.
  • 8. В купа накъсайте зелената салата. Добавете рукола, кълнове.
  • 9. Овкусете със сол, зехтин и балсамико.
  • 10. Разбъркайте и добавете обелени и нарязани круши и киви.
  • 11. Поръсете със зърна от нар.
  • 12. Сервирайте рибата полята със соса и гарнирана със салатата. 
Рецепти
  • Кабак - запеканка с тиквички по стара пловдивска рецепта

  • Бърза запеканка с юфка

  • Бисквитена торта с шоколад без печене

  • Супа от миди с шафран

  • Любовен тост

  • Ароматни ванилови полумесеци