.

Тиквено кексче в чашка

Готвене 10 мин. Подготовка 10 мин. Брой порции 4

Тази лесна рецепта за зеленчуково кексче е чудесно и лесно предястие с тиква, рикота и салвия. Приготвя се лесно, бързо и е много вкусно.

 

 

 

Съставки
Начин на приготвяне
  • 1. Сварете тиквата в леко подсолена кипяща вода за 5 минути. Достатъчно е само леко да поомекне. Отцедете добре от водата. По желание, докато се вари, във водата може да добавите 1 звездичка анасон. Тя ще придаде допълнителен аромат.
  • 2. Разбийте яйцата. Смесете брашното, маслото и бакпулвера добре и смесете с яйцето. Бъркайте с лъжица, докато стане тесто. 
  • 3. Добавете и пюрираната тиква.
  • 4. Разпределете сместа в 4 чаши, които могат да се използват в микровълновата.
  • 5. Отгоре поръсете с парчетата рикота. 
  • 6. Поставете чашките в микровълновата за максимална мощност за 60-90 секунди. На повърхността тестото трябва да стане златисто. 
  • 7. Оставете да се охладят преди да сервирате. Поръсете с прясно смлян черен пипер. 
Мнения и коментари
    Рецепти
    • Ароматни ванилови полумесеци

    • Австрийски коледни сладки - "Ангелски очи"

    • Коледни сладки - Nikolaustashen

    • Лесен щолен без мая

    • Сладко от цели мандаринки

    • Стафидена пита с мед за Деня на християнското семейство